Wat als je last hebt van grove poriën en wat kun je er aan doen?

Grove poriën… iedereen weet dan wel waar ik het over heb. Veel mensen hebben er last van en is ze liever kwijt dan rijk.                                                                                                                                                                            In deze blog ga ik het hebben over hoe je dat het beste aan kan pakken.

Wat zijn poriën?

Poriën zijn kleine huidopeningen die als een soort buisje door de huidlagen heen loopt naar de huidoppervlak. We hebben over ons hele lichaam poriën, maar de meeste zijn haast niet zichtbaar, gelukkig:-). De meest zichtbare poriën zitten meestal op onze neus, wangen en/of voorhoofd.

Hoe krijg je ze en hoe kom je er vanaf:
Het heeft met verschillende factoren te maken of je ze hebt of niet, hieronder kun je ze vinden:

  • Een gecombineerde/vette huid, dit komt omdat de talgklieren van die huid overactief zijn en daarom veel talg produceren. Hierbij staan de poriën dan ook wijd open.
  • Een verouderde huid, deze huid verliest zijn elastischiteit waardoor de poriën groter lijken.
  • Schade door de zon kan maken dat je poriën groter en zichtbaarder zijn.
  • En de erfelijkheid is ook een grote boosdoener. Als beide ouders grote poriën hebben, heb je grote kans dat jij het ook meekrijgt.

Maar nu de grote vraag… Is er wat aan te doen? Ja er is wat aan te doen, maar helaas kun je ze niet verwijderen.  Je kan wel  producten gebruiken met fruitzuren erin om de poriën minder grof te maken. Ook kun je ze camoufleren met make-up, zorg er dan alleen wel voor dat je een olie-vrije make-up gebruikt.                                                          En wat je ook kan doen is een laserbehandeling ondergaan bij een schoonheidsinstituut/schoonheidsspecialisten die daarin gespecialiseerd zijn. Met de laserbehandeling herstelt de schade in het bindweefsel, waardoor de huid gladder, sterker en egaler word en de grove poriën worden verfijnd.

Laat het me weten als jullie een onderwerp hebben waar mijn volgende blog over moet gaan:-)

 

 

 

Categories :