Beschermen van de huid

Waarom zou je, je huid net zo moeten beschermen zoals je dat ook in de zomer doet? Dit lees je hieronder in mijn blog.

Nu denk je misschien dat je, je huid alleen in de zomer tegen bijvoorbeeld de zon moet beschermen, maar niets is minder waar. Onze huid moet ook in de winter beschermd worden tegen de grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen, koud weer, hevige wind, lage luchtvochtigheid.                                                                                Je huid van je gezicht wordt in de winter vaak heel droog en daarom heeft elk huidtype behoefte aan crèmes en lotions die de vochtbalans op peil houden. En daarom is het belangrijk om te investeren (zeker in de winter) in een goede nachtcrème en een goed hydraterend masker dat ‘s nachts kan intrekken.

Even 2 voorbeelden die we allemaal wel herkennen:

We hebben het vooral met onze lippen en handen. Je kent het wel: schrale en droge lippen en handen die soms van ellende openbarsten. In de winter komt dit nog vaker voor. De lippen reageren sterk op kou en nattigheid en wat we dan vaak doen is de lippen bevochtigen met de tong. Maar hierdoor droogt de huid van de lippen nog meer uit waardoor er weer ruwheid en kloofjes ontstaan.                                                                                                                Daarom is het in de winter ook erg belangrijk om een goed lippenbalsem bij de hand te hebben. De ingrediënten die de lippen goed verzorgen zijn vaseline en cacaoboter, dus let daarop als je een lippenbalsem gaat kopen.

Net als met de lippen hebben je handen ook goede verzorging nodig. En misschien klinkt het een beetje raar in de oren, maar je handen hebben, vooral in de winter weleens een scrubbeurtje en een masker nodig.                           Het handigste is dat je dat 1x in de week ‘s avonds doet, zodat je na de scrubbeurt en het masker een goede rijke verzorgingscreme op je handen doet en deze dan afdekt met handschoenen zodat dit de hele nacht kan intrekken. Je wordt dan ‘s ochtends wakker met verzorgde zachte handen die weer tegen een stootje kunnen.

Ook is het belangrijk wanneer je in de kou naar buiten gaat en je last van kloofjes of droge handen hebt en je niet zo’n  voorstander bent van handschoenen, om je handen dan in te smeren met een vrij vette creme.

De huid heeft het hele jaar door bescherming nodig. Is het niet voor de zon, dan is het wel voor de kou en guurheid in de herfst en winter.

 

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elisabeth Vaandrager
Elisabeth Vaandrager
19:40 24 Aug 17
Twee keer gelnagels laten zetten samen met mijn dochters, zeer tevreden...wij blijven terugkomen!
Piet Baarssen
Piet Baarssen
13:42 19 Aug 17
Gezichtsmassage geboekt. Een heerlijke en ontspannen ervaring.
Dirkje Kramer
Dirkje Kramer
15:21 01 Sep 17
Speciaal een tweede afspraak gemaakt bij schoonheidssalon adelina...mijn gellak zat en bleef zo perfect dat het bijna zonde was om het er af te halen, het is dat ze uit gegroeid waren.
Bekijk alle beoordelingen