De reiniging van het gezicht

Reinigen van het gezicht

Waarom is het reinigen van het gezicht zo belangrijk? Door een goede reiniging kan de huid de werkstoffen van de crèmes beter opnemen. Zonder die reiniging kunnen de werkstoffen niet door het ‘vieze laagje’ op je huid doordringen.

Procedure: reinigen van het gezicht

  1. Was je handen voordat je je gezicht reinigt (anders smeer je de vuiligheid die aan je handen zit weer aan je gezicht).
  2. Gebruik koud of lauw water, warm water droogt de huid teveel uit.
  3. Het reinigingsproduct goed inmasseren en dan goed afspoelen

Zonder effectieve reiniging is er geen goede huidverzorging of huidverbetering mogelijk, en krijg je een onzuivere huid met verstoppingen. Hoe kies ik het beste reinigingsproduct voor mijn huidtype? Deze vraag is niet zo 1,2,3 te beantwoorden.

Je hebt verschillende ‘standaard’ huidtypes die ik hieronder even in het kort uitleg.

Normaal: een normale huid ziet er goed uit, voelt soepel aan, heeft vrijwel geen zichtbare poriën, oogt niet dof en straalt, een gezonde kleur heeft met een normale doorbloeding, maar heeft ook wel eens een rimpeltje of puistje.  Een normaal huidtype is ook bijna altijd vocht-arm, zeker als je wat ouder word. Bij deze huid heb je de meeste keuze qua producten, maar vermijd producten die teveel schuimen of alcohol bevatten.

Vet: Deze huid is vaak wat dikker en heeft zichtbare poriën, meerdere puistjes of mee-eters, teveel talg waardoor de huid glimt. Hierdoor ben je snel geneigd om een heftige reiniger te kiezen, maar dit kan juist het tegenovergestelde werken. Bij een vette huid kun je het beste milde producten gebruiken, probeer ook hier weer de alcohol in producten te vermijden!

Droog: Een droge huid voelt trekkerig aan. Deze huid kan roodheid, droogtelijntjes en schilfertjes vertonen. De huid oogt vaak ouder en voelt niet comfortabel aan. Bij een droge huid moet je geen producten gebruiken die teveel schuimen, zoals foam, Deze drogen de huid vaak meer uit. Een reinigingsmelk is een goede reiniger bij deze huidtype, omdat die wat romiger is.

Gecombineerd: Bij deze huidtype is het voorhoofd, neus en kin (T-zone) kunnen dan bijv. een vettere huidtype zijn dan de wangen. Bij deze huid kun je het beste een reinigingsgel gebruiken, die voorkomt irritatie en reinigt grondig.

Mijn tip: Kijk en zoek uit bij welk soort huidtype jou huid het beste past, zodat je een reinigingsproduct goed kan afstellen op jou huidtype.

Een andere belangrijke tip is het hydrateren van de huid van binnenuit, hoe je dat doet? Je leest het hier.